Stipendier

Stiftelsen Lis Attarps Minnesfond

Det danska paret Lis Attarp och Arne Jensen flyttade till Sverige på 60-talet. I Örkelljunga levde de sina drömmar och startade bl a en stiftelse, syftet var att stötta konstnärer. Efter Lis och Arnes död har stiftelsen legat i träda men nu är den åter aktiv i sina stiftares anda. Let Out Art låter en del av överskottet gå in i stiftelsen och den delar ut årliga stipendier till konstnärer, kreatörer, konsthantverkare m fl som har bild och form som sitt uttrycksmedel.

Stipendierna fördelas av stiftelsens ideella styrelse. I första hand prioriteras de kreatörer som medverkar i LetOutArt men alla är välkomna att ansöka - alla stipendiater erbjuds möjlighet att sälja sina verk via LetOutArt som också förbehåller sig rätten att publicera text och bild om stipendiaterna.

Ansökan som stipendier sänds till roger@letoutart.se senast den 31 december årligen. Ansökan ska innehålla personuppgifter, en kortfattad presentation, CV och foto på några av ansökarens verk. Stipendierna delas ut senast den 31 mars och alla sökande meddelas via mail.